dinsdag 13 september 2016

Oorbel...

Vandaag in de Focus "Oorbel  ....

Vandaag mag ik weer model zitten
Een nieuw aanstormend kapster talent heeft mij gevraagd of ik dit jaar haar model wil zijn
Ze heeft van Bianca gehoord dat mijn haar fijn knipt en stylt
En dus neem ik straks weer plaats in de kappersstoel
Waar leraren overzicht houden of alles goed verloopt
Dus heb r wederom vertrouwen in dat mij n haar straks weer lekkr geknipt word
En dat het geen bloempot model zal worden hahahahha !

Hiihi elke kapster heeft moeite met de oorbel boven in mijn oor
Tis hun kam die er geregeld in blijft hangen
Voortaan doe ik m wel uit dat scheelt mij n paar keer auw/ongemak
En de kapster opletten en sorry zeggen

Mijn nieuwe kapstertje had met mijn wensen hoe ik mijn haar wil , meteen wat uitdagingen
Maar door de goede uitleg van haar Lerares is dat helemaal gekomen
Op n klein brandplekje op mijn oor na van de style tang
Heeft mijn haar het overleefd en ik ook hihihi
Zij heeft weer dingen geleerd en .....afgeleerd ...
En mijn haar zit morgen op onze trouwdag gelijk lekker in de plooi




Appeltje Eitje ...12-9-2016

Vandaag in de Focus " Appeltje Eitje ....

Dit jaar hebben we n hoop appels
Ook n hoop valfruit en appels met flink wat plekjes op de schil
Goed te eten maar zien er niet fraai uit


Die gooi ik niet weg maar die neem ik steeds mee naar de manege
Waar de paarden er lekker van genieten

Dus ben recepten aan het opzoeken waar je appels in kunt verwerken
Appelmoes. appeltaart,suikerappels appelkoek appelcake enz enz enz.

Ik denk ik sla er eens mijn "oude "landleven magazines op na
Want daar staan vaak ook de lekkerste recepten in
Heb nog geen appel recept erin achterhaald

Maar wel  ...
Hoe maak je je eigen advocaat !!




"
Men neme
1,5 kop suiker liefst rietsuiker volgens Ad taks die dit recept gegeven heeft aan Landleven
2 theelepels Vanille suiker
2 koppen melk
9 eierdooiers  ( liefst van scharrelkippetjes )
1,5 kop graanjenever

Meng de suikers, kook de melk samen met de helft van de suikers .
 Laat dit dan afkoelen .
Pak een hoge pan en mix ( mixer hoogste stand) daarin de dooiers,
met de andere helft van de suikers door mekaar.
Voeg al mixend de melk toe en mix daarna de graanjenever erdoor .
Schenk deze in een fles en laat deze 2 weken rusten .
Dan is het tijd om er een glaasje van te lepelen
En met n toefje slagroom bovenop maak je het feestje compleet.


IK zeg alvast Proost ..