zondag 16 oktober 2016

Aan de slag ....

Vandaag in de Focus ` Aan de slag ...

1 a 2 eieren ( ligt aan de grote )
150 gr boter ( kamertemperatuur)
1 kg wat zurige appels ( mijne zijn meer zoet maar meng er n zure doorheen )
75 gr rozijnen ( wel even wellen in warm water )
8 gedroogde abrikozen ( mee wellen )
50 gr suiker
2 eetlepels maizena
1,5 theelepel kaneel
Springvorm en wat boter om de vorm in te vetten 


Men schillen wat appels 


Ik de mijne uit eigen gaard net vers geplukt van de boom  
En meng daar de gisteren al gewelde rozijnen en abrikozen met wat suiker doorheen
Deze ronde neem ik 2 rassen appels en voeg ik als extra in reepjes gesneden abrikoos toe
Men neme voor het gemak een pak appeltaart mix
Dan zet Men de oven aan op 180 gr om voor te verwarmen


Mengen alle ingrediƫnten tot een mooi deeg
Ook weer gekozen voor het gemak heb ni voor niks een mooie mixer in huis
Dan komt het echte werk het belegen van de bodem
Doe ik dat random of ik smijt alles er gewoon in??
Of verdeel ik netjes partje voor partje de appel dakpan"s gewijs op het de bodem
HIhi t word een combi van die twee beetje rommelig beetje geordend
Geen ruitjes patroon deze ronde want ik kom deeg te kort


Nu een 50 min a uurtje in de oven 
En dan hopen dat hij gelukt is en smaakt zoals i hoort te smaken haha