Vandaag in de focus " Perentaart ....Woensdag 28-10
Als je net zoals ons diverse Perenbomen hebt staan
En je die normaal lekkr uit deelt
Maar nu met de corona daar niets van terecht komt
En de cavia's ze bijna de neus uitkomen ;-)
Moet je creatief worden...
Laat ik nou net op facebook een lekkr recept met peren erin tegen gekomen zijn
Dank je wel Conny Folens van de week ff spullen ervoor in huis halen
Receptje Perentaart:
Benodigdheden:
3 peren (die je in stukjes snijd)
50 gr boter (gesmolten)
6 el zelfrijzende bloem
6 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 el olie (huishoudolie)
1/2 glas (volle) melk
3 eieren (eiwit apart opkloppen)
2 el grand marnier (of soortgelijke likeur)
oven voorverwarmen en bakken op 180°
beslag maken door alle ingrediënten bijeen te voegen, eerst bloem dan suiker en vanillesuiker, dan boter,dan olie, dan eigeel dan likeur (grand marnier of soortgelijk), dan melk, alles mooi kloppen of mengen en dan je stijf geklopt eiwit toevoegen, dan de stukjes peer er voorzichtjes doorheen mengen en in een beboterde en bebloemde vorm afbakken op een 60tal minuten op 180° (in mijn geval, kan korter kan langerder zijn, best eens inprikken met lange naald om de gaarheid van de taart te controleren voor je ze ontvormd)
ik deed ook nog een zakje vanillesuiker bovenaan mijn beslag vooraleer ik die in de oven stak om af te bakken...dan heb je een klein crunchylaagje op je taart...
Veel succes!!!!
SMAKELIJK !!!!!!!!!!!!!!!!!!