zondag 10 november 2013

Loepia ala Chef Lex....

Vandaag in de Focus `Loempia

T leek me wel weer eens tijd voor een recept
En dit keer komt hij van Chef Lex

Wat heb je nodig

Kipfilet
Nasipakket met pepertje
Ketjap manis
Filodeeg vellen
Knoflook
Peper zout 
Olijfolie
Ei ( geklutst)


Je snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en je kruid ze met de peper en t zout en je knijpt er een teentje knoflook boven uit .
Giet er nu wat ketjap op en laat ze 10 min marineren ( minimaal )
Gooi wat olijfolie in de wok en bak de nasigroenten snij nu het pepertje fijn
En bak die mee met de groenten
Gooi er nu het gemarineerde kippenvlees bij en bak alles half gaar
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier
Laat je groente/kip mengsel wat afkoelen voor je ze in het deeg gaat verwerken
Leg de vellen filodeeg alvast klaar en kluts je ei door mekaar
Schep nu een deel van je mengsel op het filodeeg en rol hem voorzichtig op
Vouw de zijkanten naar beneden en leg hem op het bakpapier
Doe dit tot je deeg op is haha of je mengsel
Bak ze gaar in 15 min en dan lekker n chilly saus of pindablub erop en smullen maar