zaterdag 8 juli 2017

Dozen ...

Vandaag in de Focus "Dozen ....

V -Day voor mijn broer en zijn gezin
Dat betekend voor Lex en mij vroeg opstaan
Alle diertjes verzorgen en dan Hup de huurbus van Hoogeboom in en op pad
Eerst naar Shutgard waar alle meubels en Dozen opgeslagen stonden
( wat verzamelt een mens n boel "zooi"he  hihi )



Dan door naar hun nieuwe hometown Heenvliet

Waar alles er weer uit moest
En ook aardig wat 2 trappen op naar zolder
Gelukkig was er ten plaatse extra hulp van goeie vrienden
3 ritten waren er voor nodig om alles over te krijgen
Toen de mannen voor deel 2 op pad waren
Hebben wij de dames een deel van de keuken en huiskamer dozen uitgepakt
Dus voorlopig hebben wat spullen al n plekje
Aan hunzelf de eer ze een vaste plek te geven

Als dan de grote hoekbank binnen gedragen word
En op zijn plek staat gaat het opeens op n huiskamer lijken
T zal nog wat weekjes duren eer alles af is en zijn vaste plek heeft
Maar dan hebben ze ook hun eigen paleis ...

Ik wil t.z.t wel naar Duitsland verhuizen maar hahaha bij het zien van alle dozen
En alle andere meuk ... ga ik daar nog eens ff over na denken
Mocht het ooit zo ver zijn haha huur ik er mensen voor in

Liefie's all the luck nu nog wat stress maar t komt allemaal goed je zal t zien !






Ballonnen ....

Vandaag in de Focus "Ballonnen ....

Een klein eerbetoon aan dat kleine manneke

Ja ik heb het over kleine stoere Tijn
Die wist dat voor hem alle hulp te laat zou zijn
Maar dat hield hem niet tegen om te strijden voor zijn lotgenoten

Via Serius request kwam hij op mijn netvlies binnen

Hij kwam nagels lakken voor het goede doel ( wereldwijde Longontsteking )


En bekend en onbekend Nederland liet zijn of haar nagels graag lakken door Tijn




Na Serius Request ging zijn bijdrage aan zijn eigen goeie doel door ( stichting Semmy)
Er moest een machine komen voor de behandeling van Hersenstam kanker
Om patiƫnten te helpen genezen waar ook Tijn aan leed
Hij stopte er al zijn ziel en zaligheid in
Online kon/kun je zelfs de 4 basis kleuren Tijn Nagellak bestellen




Bijna 7 jaar heeft hij maar mogen worden ..
Maar wat een legacy heeft hij achter gelaten

Dankzij hem en iedereen die hem heeft bijgestaan is er 1,2 miljoen opgehaald .....
De machine die komt er " helaas wel te laat voor Tijn
Maar hoe mooi is het dat ondanks hij wist zichzelf er niet mee te kunnen redden
Zich er zo hard voor heeft gemaakt

Dat kleine manneke heeft zijn engelenvleugels DIK verdiend
Dag Lieve Tijn youll paint heaven brightener ....


doneer op: Rekening: NL67ABNA0246933127 | BIC/Swift: ABNANL2A | T.a.v. Stichting Semmy)

Aalbessen

Vandaag in de Focus "Aalbessen ...

Wauw wat een oogst gaf de struik dit jaar
Een vergiet vol glanzende dieprode bessen
En dat is nog buiten de keren dat ik `vers van de struik geplukt heb
Ik moest ze wel plukken want anders gaan de vogels er mee aan de haal
En n netje over mijn struiken of bomen daar begin ik niet aan
Daar kunnen vogels verstrikt in raken
Bovendien vind ik dat een Rot gezicht dan liever wat oogst delen

Maar ja wat nu ?? haha we kunnen nog een paar weken vla met aalbes eten eer het op is
Zolang blijven ze echter niet goed
Dus ga ik ze invriezen ?? of maak ik er aallebessies jam van ??
Samen met wat kruisbessen en martin Frambozien allemaal uit eigen tuin
Jahhh dat gaan ik doen maar dan met honing i.p.v suiker

Dus ik ben weer ff kokker-ellen ...

Hier is alvast het recept

  Aalbessenjam

  •   850 gram rode bessen
  •  250 a 300 ml water
  •   850 gram kristalsuiker of in mijn geval 4 lepels Honing ! 
  •  staafje Anijspoeder ( optioneel )
  •  


    1. Was je rode bessen en verwijder eventuele takjes. 
    2. Doe je rode bessen met het water in een grote pan 
    3. En breng aan de kook op middelmatig vuur
    4.  
    5. tot je fruit zacht is en uit elkaar valt, na ongeveer 30-45 minuten.
    6. Voeg de suiker/honing toe en breng de jam aan de kook. 
    7. Test of de jam al klaar is, door een druppel jam op een ijskoud bordje te laten vallen, hou het bordje scheef, als de jam stevig is en blijft plakken aan het bordje, is het klaar.
    8. En vergeet niet te proeven hihi ;-)
    9. Schep de jam in gesteriliseerde jampotten en sluit direct af. 
    10.  
    11.  
    12. Zet ze minstens 8 uur ongeopend op een koele, donkere plek voor het beste resultaat. 
    13.  
     
    1. lekkr genieten op ijs in je yoghurt of op je pannenkoek hhmmm cant wait !