maandag 15 oktober 2012

Bont gekleurde auto,s ....

Vandaag in de focus 'Auto art "


Als ik met m,n cliente door Rotterdam rij komen we her en der beschilderde auto,s tegen
Erg leuk om te zien , het fleurt div dooie stukken echt op met hun heldere kleuren

Maar werd toch nieuwsgierig waarom ze er staan


Het blijft bijna een Misterie als je deze Tekst leest haha



In Rotterdam-West en Schiedam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op verschillende plekken beschilderde auto's opgedoken. De met graffiti versierde wagens staan geparkeerd op de stoep, en zijn allemaal anders beschilderd. Waar ze vandaan komen lijkt niemand te weten.
De auto's staan onder meer op de Vierhavenstraat, Mathenesserdijk, en Willem Buytewechstraat. Hoeveel het er precies zijn is niet bekend.
De wagens zouden deel uitmaken van een kunstproject. Voorlopig is nog niet duidelijk wie er achter zit.
MAAR !! Zie de Tekst Hieronder en het mistery word opgelost !!!!





 
De van boven tot onder met graffiti beschilderde auto's die tot verbazing van veel Rotterdammers sinds een week opduiken op in het oog springende plekken in het westen van de stad, blijken deel uit te maken van een politiecampagne tegen autocriminaliteit. De aanwezigheid van 30 tot kunstwerk omgespoten sloopauto's op stoepen en in plantsoenen in de deelgemeente Delfshaven leidde tot allerlei gissingen. Met een persbericht maakte de politie daar vandaag een einde aan.
Politie, deelgemeente, partners en sponsors willen met hun actie autobezitters bewustmaken van autocriminaliteit; niet alleen het inbreken in auto's, maar ook het stelen van de nummerplaten. Die worden onder meer gebruikt bij benzinediefstal. De politie moedigt bewoners van Delfshaven aan om hun kenteken in de autoruiten te laten graveren. Dat kan gratis bij een van de bedrijven die de actie ondersteunen.

De door een sloopbedrijf ter beschikking gestelde auto's zijn, onder anderen door scholieren, bespoten onder leiding van de Rotterdamse kunstenaar Bud de Jong. 'De respons in de wijk is enorm'', zegt projectleider Jan van de Werken van de Rotterdamse politie. 'Iedereen is positief.'' Het is de bedoeling dat ze in de zomer blijven staan.