zondag 1 september 2013

Mossel,wijn en gebak ..

Vandaag in de Focus `Mossel Wijn en Gebak

Zoals beloofd vandaag t recept voor gekookte en gebakken Mosselen

Stap 1 .. Je rijdt naar Yerseke of Scheveningen en je haalt er verse Mosselen
Stap 2 .. Als je thuis bent spoel je de mosselen in ruim water mosselen die open blijven staan na het wassen gooi je meteen weg

Wat heb je nodig:

Wortel
Prei
Ui
Peterselie
Wijn
Water
Boter
Kruiden peper zout paprika poeder kerrie en verse knoflook of knoflook poeder


Snijd je groenten in grove stukken
Neem een grote pan en doe er een flinke scheut olijfolie in laat je olie heet worden
Voeg de uien toe en bak die 1 minuutje voeg vervolgens de winterpeen en prei toe laat 2 minuten meebakken.
Verwijder dichte en kapotte mosselen en haal de gapers eruit. Stort de mosselen in de pan en schep om. Maal de peper boven de mosselen. Voeg de wijn toe. Laat de kook er flink over en schep om. Voeg peterselie toe. Nogmaals de kook erover en schep om. Als de mosselen openstaan, zijn ze gaar.
Lekker met zelfgemaakte friet en een groene salade met tomaten

Gebakken Mosselen Ellen's style

Neem een koekepan en laat er wat boter in rond walsen gooi er 2 klein gesneden uien bij en laat ze, zachtjes fruiten tot ze wat kleur beginnen te krijgen knijp er knoflook 2 teentjes door en daarna de  Schep alles goed om en doe er dan de gepelde mosselen bij hussel het geheel even om en voeg er naar eigen smaak de kruiden/specerijen aan toe bak het geheel tot alles een mooie bruine kleur heeft maar denk erom niet te lang ander worden de mosselen taai
Schep de gebakken mosselen op je bord en eet ze met knapperig stokbrood en een gemengde groene salade met tomaten en komkommer bij.
Of gewoon zoals Lex alleen maar met een heerlijke vissaus 

Eet se