donderdag 6 juni 2019

Soepieeeee ...

Vamdaag in de Focus `Soepieeee ..

Jahhhhhh ik heb t er mar druk mee
Waarnemend Manager lopen te wezen te zijn trouble shooter en what not
Daarnaast een huishouden bijhouden en mijn harige schatten tevree houden
En of dat nog niet genoeg hooi op den vork is ...
Ga ik ook nog eens een Masterclass volgen de komende 3 weken
Yep i told you going back to school ...

Een halve dag gewerkt en met een gemengd gevoel vertrokken
Of ik morgenochtend een zooitje aan tref of dat ze het netjes achter zullen laten ...
But that laat ik ffkies los
Eerst ff prime time met mijn kids en dan op pad naar Veenendaal
Waar ik ga "Leren "om Soep te maken
Haha ik hoort jullie denken .. euh alsof je dat nog niet kunt !!

Ik zal t ff beter proberen uit te leggen ...

Vitam staat voor gezonder cateren
En in hun concept past het dus niet
Dat soepen gemaakt worden van "Poeders

Maar omdat men denkt dat verse soep meer werk is
Of het hogere kosten met zich mee zal brengen
Is deze "Masterclass soep maken in het leven geroepen..

Om te laten zien dat verse soep maken niet duurder hoeft te zijn
Of meer hoeft te kosten kwa tijd ..
Koken en een stukje calculatie erbij ..
Ja jo zelfs met huiswerk T mot niet gekker worden hej ..

In ons restaurant zijn we al langer bezig met dit concept
En maken we al 60 % van onze soepen vers ..

Dus na uitleg van Dennis en een kook Les van chefkok Wouter
Moest ik zelf aan de slag "Ik heb ook nooit rust ;-)

"Knolselderij aardappel soep ... Yep i know sounds jakkie
Waar veel mede cursisten netjes alles af staan te lopen te meteren /wegen
Ben ik al aan het koken .. ik kook vanuit mijn gevoel

Als de soep staat te koken mag hij op een laag pitje
En begint de les calculatie .. yep me in de schoolbank
Heb je er al beeld bij ??

Gevraagd word of we weten wat een bakje soep kost ..
En het word muisstil .. er steken een paar mensen de hand op
"Nou bij ons kost een bakje soep 1'09..
Ik wist dat ze dat niet vroeg ... ze viste ernaar of we de maak kosten wisten
En dan moet ik bekennen haha dat ik daar geen flauw benul van heb
Hell ik wist niet eens wat de bouillon koste tot van de week
Omdat ik nu zelf moet bestellen ...




Dus een lesje calculatie zodat je kan berekenen wat verse soep kost
Ten opzichte van soep gemaakt van poeder en wat verse ingrediƫnten

Na de les mijn soep met de blender te lijf gegaan
En dan een leuk momentje ... 3 chefs die hem komen keuren en proeven
And you all know me ... ik ken weinig bangel .. dus kom maar op
Hihi 2 chefs die een tweede lepel ervan proeven

"Goed soepie had iets dikker gekund ..
Maar hej 1 foutje is nog een 9 hahahahha !

Met degene die dat wilden /gezellig vonden de soep van chef Wouter opgegeten
Met warm afgebakken  ( stok ) brood en smeersels
En wat na zitten kletsen ..

Met mijn eigenste soep "Beleerd hihi weer terug naar huis
Op naar volgende week dan krijgen we een les van " Foodpioneer Juriaan

Peter Nass, Dennis en Wouter thanks for the Master class ...
Ik hoop dat er zo meer "Vitanen" de awareness zullen krijgen
Dat verse soep ook in hun restaurant te doen is ..


 




Engeleltjes... 5/6

Vandaag in de Focus ` Engeltjes...

Oef ik had vanmorgen echt engeltjes op mijn schouders ...
Koffie service in twee lokalen
Dus kopjes glazen koekjes koffie water en thee mee
Met uitserveren van de thee kan breekt de kop los van de thermos



Met daarin een liter kokend heet water
Wat over mijn hand en onderarm had kunnen gutsen
Maar gelukkig reageerde ik snel en wist het bloedhete water te ontwijken
Met de schrik vrijgekomen ...


Heb de brandwonden van Lex nog zo vers op mijn netvlies
Heb zijn pijn gezien en gevoeld..
Dus thank god en mijn engeltjes ....