donderdag 27 augustus 2015

Stoomtractie stukje ...

Vandaag in de Focus " Stoomtractie stukje

DIt stukje heb ik van de week ingezonden naar de Stoomstichting en het is goed ontvangen







Nostalgie ….

Dat je wakker word van een Whats up berichtje van je man wat zegt:
Hoi, Lief ik heb n verrassing maar je moet wel even kijken of je het wat vind info vind je in je mailbox.
Haha, nou dan ben je meteen goed wakker en zat ik al snel achter de pc om die mail te openen.
De volgende dag met een heuse ouderwetse stoomtrein naar Sail Amsterdam of ik daar zin in had.
En of ik daar wel oren naar had, maar op zulk kort termijn oppas vinden voor onze hond?
Dus had m’n man de vraag neergelegd bij jullie “mag er een kleine bulldog mee?
En ja hoor per hoge uitzondering mocht ons meisje mee.
Met de belofte haar niet zelf op de bank te laten zitten of liggen maar eventueel op schoot.
Nou daar hadden wij wel vrede mee dus meteen geld overgemaakt en ons voorbereid op n dagje er op uit .
Aangekomen bij Centraal Station Rotterdam realiseerde we ons dat het minimaal 20 jaar zo niet meer jaar geleden was dat we überhaupt met de trein gereisd hebben.
Na wat wachten “we waren er ruim voor tijd aanwezig “zagen en hoorde we de Lok aankomen er stonden ook al mega veel spotters op het perron en daarboven om het geheel te bewonderen en op de foto te zetten.
Wat leuk was is dat de mailcontact persoon zich meteen aan ons voorstelde hihi was ook niet moeilijk ons eruit te spotten, wij waren immers diegene met de bulldog.
Aan boord gekomen bleek toch dat 1 van de medepassagiers de aanwezigheid van ons bullemeisje niet echt heel fijn vond.
Ook daar werd meteen netjes op in gespeeld we mochten plaats nemen in de coupe er naast eigenlijk bestemd voor personeel , dus binnen no time Vip plaatsen hadden.
En daar zaten we prima bij Nel en Theo die mag ik zeggen meteen als n blok voor onze Flow vielen.
Ook jullie fotograaf heeft haar div keren op de gevoelige plaat vastgelegd.
Zo werd Flow meteen betiteld als de Mascotte “hihi in elk geval voor 1 dag “
Wat een ervaring mensen, de geur de geluiden, de sfeer, en zeker t enthousiasme wat uit de poriën van elke “vrijwilliger leek te stromen was tastbaar en heeft de reis toch n speciaal tintje gegeven.
Zelfs aan versnaperingen onderweg is door jullie gedacht ik koos voor de Heerlijke Bleu Berry Muffin door jullie persoonlijk uitgekozen als de lekkerste hoorde ik Nel vertellen, haha ik deel jullie mening volkomen.
Hoe leuk ook dat tafeltje dat uitgeklapt kon worden aan de deurzijde zodat ik m’n drinken en de muffin er op kwijt kon.
M’n man Alex heeft lekker met zijn kop buitenboord gehangen aan de gangzijde om foto’s en filmpjes te maken.
Hij kreeg wel wat rook in zijn ogen “hmmm als we vaker met jullie meereizen toch maar zo,n speciale “stofbril “ervoor aanschaffen maar ja dat doet dan wel een ervaring te niet hahaha !
Sail Amsterdam was mooi warm en druk vooral druk maar dat was in de media al voorspeld we hebben er heerlijk langs de waterkant gestruind en alle bootjes bewonderd en bekeken.
Toen onze magen wat begonnen te knorren dachten we een heerlijk boordje Beenham te scoren Hmmm dat viel ff vies tegen Zeenham konden ze het beter noemen duur en vies.
Dat exploitanten het lef hebben zoiets te verkopen op zo’n dag nee dan liever jullie Muffin hoor !
In de schaduw en wat wind was het prima te doen voor ons en vooral voor Flow.
Die genoten heeft van de extra knuffels die ze onderweg heeft gekregen.
Toen werd het tijd om t station weer op te zoeken, je wilt ten slotte niet “De trein missen “ hihi.
Waar t even benauwd was doordat de wagons in de volle zon gestaan hadden, maar dat was zo over toen we weer begonnen te rijden met de ramen tegen mekaar open.
Flow was goed moe van t wandelen en alle indrukken van Sail dus die lag al snel op de voeten van jullie Designer een bulletukkie te doen wat aan geeft hoe de sfeer in de coupe was Chill en relaxt.
We hadden door een seinstoring een dik half uur vertraging bij Gouda, ik vond t niet erg konden we mooi nog wat foto’s schieten van de Lok en van Flow en de gehele trein. T was super weer er stond n windje op het perron dus ons had je er niet mee.
Tja, als je dan zo n paar uurtjes in jullie stoomtrein gezeten hebt en er een klik is met de medepassagiers dan kom je wat van mekaar te weten. Besloot ook ter plekke dat ik lid wilde worden van Stoom Stichting Nederland. Peter Borgdorff van Public relations kreeg dat ter oren en zat voor ik het wist met een klemboord met inschrijf formulieren naast me “ Meteen maar even t formulier invullen dan vroeg hij! haha gelijk heeft hij het ijzer moet je smeden als t warm is.
Toen de organisatie ter oren kreeg dat ik schrijf voor twee Bulldogbladen,1 daarvan ook samenstel en maak samen met n collega vrijwilligster, dagelijks een blog schrijf en geregeld voor t blad van mijn werk wat instuur, vroegen ze mij of ik een verslag wilde schrijven van deze reis. daar hoefde ik niet lang over na te denken tuurlijk wil ik dat en bij deze staat mijn verslag in de Stoomtractie en ligt t bij u op de mat.
Nee, we hebben geen zolderkamer vol treinen, En we reizen doorgaans niet eens met de trein, maar deze reis was toch wel heel bijzonder reizen in een stukje bewaard gebleven Nostalgie Enu t zal niet bij deze ene reis blijven dat weet ik wel zeker.
Lieve Mensen bedankt voor een leuke reis de gesprekken en vooral jullie inzet en enthousiasme waardoor mensen zoals wij kunnen genieten van het reizen per Stoomtrein.




Ellen,

Een mooi verhaal over een mooie rit.
Ik ga kijken wat we met je verlag kunnen doen.


​Bedankt  en v
riendelijke groet,

Peter Borgdorff