dinsdag 2 november 2021

Zalmpakketjes ..Maandag 1 Nov ..

 Vandaag in de Focus "Zalmpakketjes ... Maandag 1 nov 


ZO makkelijk te maken en van velen nu al favoriet 

Mijn zalmpakketjes vandaag weer door 2 gasten aangevraagd 

Dus ik dacht ik geef jullie mijn recept ..

Kunnen jullie ze zelf n keer maken en beoordelen of ze echt zo lekkr zijn 


Men koopt voor twee personen : 

Een moot zalm Liefst vers maar uit de vriezer * is ook Prima 

* Wel ff op tijd ontdooien dan he 

Een pakje bladerdeeg 

Een potje roomkaas 

ik pak de goedkoopste omdat ik die t lekkerst erop vind 


Peper en zout 

Citroenen 

Optioneel ( wat verse Spinazie )


Verwarm je oven voor op 220 graden ongeveer 10 min 


Goed je neemt 8 velletjes bladerdeeg  die je even laat ontdooien

4 van de velletjes die besmeer je in het midden met de roomkaas

Let op laat de randen vrij !!

De randen smeer je in met wat water 

Dan snij je van de zalm 4 mooie stukken die op je roomkaas passen 

Kruid die naar smaak met de peper en het zout en druppel er wat druppels citroensap op

let weer op maak de stukken niet te groot laat een randje vrij 

Pak dan een leeg velletje bladerdeeg en leg die over de met roomkaas /zalm heen

Druk de randen aan met een vork 

Snij twee keer met je mes een klein sneetje in het bovenste deeglapje 

Smeer ze in met een geklutst ei  ( hier hou je van over ) 

Als je niks over wil houden kun je daar ook wat water voor gebruiken


Wil je meer groente erin verwerken dan kan dat ook 

Kook dan wat verse spinazie heel kort 

En leg die als ze heel goed uitgelekt is over de zalm heen 


Neem je bakplaat leg daar bakpapier op en leg de 4 zalmpakketjes op 

Houdt wat ruimte tussen de pakketjes want die zetten wat uit 

Bak ze af in ongeveer 25 min even de kleur in de gaten houden 

En elke oven verschilt kwa baktijd enz ... 


Serveren met een gemende salade en geloof me je smikkelt ... 

Snel te maken en vrij simpel ... veel plezier en eet smakelijk ... 










1 opmerking: