Vandaag in de Focus "Zalmpakketjes ... Maandag 1 nov
ZO makkelijk te maken en van velen nu al favoriet
Mijn zalmpakketjes vandaag weer door 2 gasten aangevraagd
Dus ik dacht ik geef jullie mijn recept ..
Kunnen jullie ze zelf n keer maken en beoordelen of ze echt zo lekkr zijn
Men koopt voor twee personen :
Een moot zalm Liefst vers maar uit de vriezer * is ook Prima
* Wel ff op tijd ontdooien dan he
Een pakje bladerdeeg
Een potje roomkaas
ik pak de goedkoopste omdat ik die t lekkerst erop vind
Peper en zout
Citroenen
Optioneel ( wat verse Spinazie )
Verwarm je oven voor op 220 graden ongeveer 10 min
Goed je neemt 8 velletjes bladerdeeg die je even laat ontdooien
4 van de velletjes die besmeer je in het midden met de roomkaas
Let op laat de randen vrij !!
De randen smeer je in met wat water
Dan snij je van de zalm 4 mooie stukken die op je roomkaas passen
Kruid die naar smaak met de peper en het zout en druppel er wat druppels citroensap op
let weer op maak de stukken niet te groot laat een randje vrij
Pak dan een leeg velletje bladerdeeg en leg die over de met roomkaas /zalm heen
Druk de randen aan met een vork
Snij twee keer met je mes een klein sneetje in het bovenste deeglapje
Smeer ze in met een geklutst ei ( hier hou je van over )
Als je niks over wil houden kun je daar ook wat water voor gebruiken
Wil je meer groente erin verwerken dan kan dat ook
Kook dan wat verse spinazie heel kort
En leg die als ze heel goed uitgelekt is over de zalm heen
Neem je bakplaat leg daar bakpapier op en leg de 4 zalmpakketjes op
Houdt wat ruimte tussen de pakketjes want die zetten wat uit
Bak ze af in ongeveer 25 min even de kleur in de gaten houden
En elke oven verschilt kwa baktijd enz ...
Serveren met een gemende salade en geloof me je smikkelt ...
Snel te maken en vrij simpel ... veel plezier en eet smakelijk ...
Lijkt me lekker ga het maken !😉
BeantwoordenVerwijderen