zaterdag 8 juli 2017

Aalbessen

Vandaag in de Focus "Aalbessen ...

Wauw wat een oogst gaf de struik dit jaar
Een vergiet vol glanzende dieprode bessen
En dat is nog buiten de keren dat ik `vers van de struik geplukt heb
Ik moest ze wel plukken want anders gaan de vogels er mee aan de haal
En n netje over mijn struiken of bomen daar begin ik niet aan
Daar kunnen vogels verstrikt in raken
Bovendien vind ik dat een Rot gezicht dan liever wat oogst delen

Maar ja wat nu ?? haha we kunnen nog een paar weken vla met aalbes eten eer het op is
Zolang blijven ze echter niet goed
Dus ga ik ze invriezen ?? of maak ik er aallebessies jam van ??
Samen met wat kruisbessen en martin Frambozien allemaal uit eigen tuin
Jahhh dat gaan ik doen maar dan met honing i.p.v suiker

Dus ik ben weer ff kokker-ellen ...

Hier is alvast het recept

  Aalbessenjam

  •   850 gram rode bessen
  •  250 a 300 ml water
  •   850 gram kristalsuiker of in mijn geval 4 lepels Honing ! 
  •  staafje Anijspoeder ( optioneel )
  •  


    1. Was je rode bessen en verwijder eventuele takjes. 
    2. Doe je rode bessen met het water in een grote pan 
    3. En breng aan de kook op middelmatig vuur
    4.  
    5. tot je fruit zacht is en uit elkaar valt, na ongeveer 30-45 minuten.
    6. Voeg de suiker/honing toe en breng de jam aan de kook. 
    7. Test of de jam al klaar is, door een druppel jam op een ijskoud bordje te laten vallen, hou het bordje scheef, als de jam stevig is en blijft plakken aan het bordje, is het klaar.
    8. En vergeet niet te proeven hihi ;-)
    9. Schep de jam in gesteriliseerde jampotten en sluit direct af. 
    10.  
    11.  
    12. Zet ze minstens 8 uur ongeopend op een koele, donkere plek voor het beste resultaat. 
    13.  
     
    1. lekkr genieten op ijs in je yoghurt of op je pannenkoek hhmmm cant wait !

        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten